top of page
  • Yazarın fotoğrafıSONER BICIKCI

2019 Genel Turnuva ve Müsabaka Kuralları

Spor Oyunlarının amacı daha fazla sayıda Avukat meslektaşımızın spor yapmasını ve böylece beden ve ruh sağlığını yüksek düzeyde tutmasını sağlamaktır. Bu nedenle spor oyunlarında avukatların katılımı ve spor yapmaları esastır.

Ancak birçok baromuzda takım sporları için yeterli sayıda meslektaşımızın var olmadığı bilindiğinden hazır olan meslektaşlarımızın spor yapma olanaklarının kaybolmaması için kontenjan uygulaması yapılmaktadır.


Atatürk Kupası 2016 İstanbul Barosu Penaltı

Futbol müsabakaları veteran (master) ve yarışmacı olmak üzere iki kategoride yapılacaktır.


Oyunlar süresince aşağıda belirtilenler istisnalar hariç olmak üzere FİFA’nın yetmediği taktirde de UEFA ve TFF’nin belirlemiş olduğu müsabaka oyun kuralları geçerlidir. İstisnai durumlarda ise karar mercii Atatürk Kupası turnuva komitesidir. Spor Oyunlarının amacı daha fazla sayıda Avukat meslektaşımızın spor yapmasını ve böylece beden ve ruh sağlığını yüksek düzeyde tutmasını sağlamaktır. Bu nedenle spor oyunlarında avukatların katılımı ve spor yapmaları esastır. Ancak birçok baromuzda takım sporları için yeterli sayıda meslektaşımızın var olmadığı bilindiğinden hazır olan meslektaşlarımızın spor yapma olanaklarının kaybolmaması için kontenjan uygulaması yapılmaktadır.

Veteran (master) kategorisinde takımlar 35 ve üstü yaşında olan katılımcılardan oluşur. Bu kategoride 30 yaş üstü en fazla 2 avukat oynayabilir. Kontenjan sayısı içerisinde kontenjan sayısını aşmamak kaydıyla takımlar isterlerse 35 yaş üstünde bir hakim veya savcı ya da resmi adliye personeli (katip, mübaşir,vs.) bulundurabilirler. 35 yaş üstündeki veteran sporcular yarışmacı maçlarında yer alabilirler ancak veteran takımlarında kontenjan içerinde bulunan 30 yaş üstü sporcular yarışmacı takımlarında ve maçlarında yer alamazlar.

Yarışmacı kategoride spor oyunlarına, TBB üyesi bulunulan Baroların Levhasına veya Stajyer Avukat listesine kayıtlı avukat ve stajyer avukatlar ile durumunu belgelemek kaydı ile avukat meslektaşlarımızın yanında futbol branşında hukuk fakültesi öğrencisi, hukuk fakültesi mezunları, hakimler, savcılar, resmi adliye personeli statüsünde olanlar, avukatlar ve stajyer avukatların yanında kontenjan olarak turnuvaya toplam 2+1 toplam 3 oyuncu olarak katılma hakkı vardır. Bu 3 oyuncu, hukuk fakültesi öğrencisi ya da mezunu ve adliye personeli olabilir. Antalya Barosu’na lisans çıkartmak üzere verilecek olan takım listelerinde yukarıda belirtilen 3 kontenjandan fazla kontenjan oyuncusu yer alamaz. Bu kontenjanda belirtilen oyuncuların turnuva öncesi fotoğraflı beyanı gerekmektedir. Takımlar maçlarda 18 kişilik asame listesi içerisine en fazla 2 kontenjan yazabilirler ve o maçta oyanatabilirler. Kontenjan oyunculara turnuva öncesi verilecek olan sporcu lisanslarını her maç öncesi maçın yetkili gözlemcisi veya hakemine ibraz etmek zorundadır.

Turnuvaya katılan her sporcu kendisinin bulunduğu statüsünü yazılı belge ile ispatlamak zorundadır. Avukat ve stajyer avukatların kayıtları TBB' de bulunmaktadır. Ancak öğrenci sporcular hukuk fakültesi öğrencisi veya mezunu olduklarına dair yazıyı son 1 ay içerisinde okuldan almış oldukları yazılı belge ile resmi adliye personeli olan kontenjanlar ise kurumlarından aldıkları resmi belge ile ispat edeceklerdir. Herhangi bir itiraz durumunda avukat arkadaşlarımızdan kimliklerini ibraz etmeleri istenebilir bu sebeple baro kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Oyun süresince futbol branşında her takım en fazla beş oyuncu değiştirebilir. Oyundan çıkan oyuncu müsabaka süresince yeniden oyuna giremez. Oyunlarda turnuva statüsü geçerli olduğundan takım oyuncularının almış oldukları disiplin cezaları, cezayı aldığı turnuva içerisinde geçerli olacaktır.


1.KURA ÇEKİMİ

· Katılımcı takım sayısına göre 4 takımdan oluşan grupların belirlenmesi amacıyla spor oyunlarının başladığı gün ancak müsabakaların başlangıcından en az bir gün önce fikstür çekimi yapılacaktır.

· 24 takımın kura çekimi ile 6 gruptan oluşacak eleme grupları belli olacaktır. Bu grupların 4 takımlı olması planlanmaktadır.

· Kura çekiminde herhangi bir şekilde seri başı ve aynı şehirin takımlarının ayrı gruplarda olması uygulaması bulunmamaktadır.


2.GRUPLAR ve GRUP MÜSABAKALARI

  • Katılımcı takım sayısına göre 6 grup oluşturulacak, ve gruplar 4 takımdan oluşturulacaktır.

  • 1.-2. ve 3.gün oynanacak olan grup maçları kodlama esasına göre yapılacaktır; 1.gün: A1-A2 2.gün: A1-A3 3.gün : A1-A4, A3-A4 A2-A4 A2-A3. Böylece her grupta takımlar birbiriyle karşılaşacaklardır.

  • Bu durum her yarışmacı kategorideki gruplar için geçerlidir. Yukarıdaki örnek A grubunu betimlemektedir.

  • Gruplarda yer alan takımlar tek devreli lig usulü ile grup müsabakaları oynayacaklardır. Grup maçlarında lig statüsü geçerlidir.

  • Grup müsabakaları 35 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır.

  • Grup maçlarında puanlama galibiyet 3 puan, beraberlik 1 puan, penaltılarda galibiyet 2 puan, mağlubiyet 0 puan şeklindedir.

  • Berabere biten maçların sonuçları (final maçı hariç) direk penaltı atışarı ile belirlenecektir.

  • Final maçında (Altın grup finali) beraberlik durumunda 10’ar dakikalık devre olacak şekilde 20 dakikalık uzatma olacaktır.Uzatma dakikalarının sonunda beraberlik halinde maç sonucu penaltı atışları ile belirlenecektir.

  • Grup maçları sonunda sıralama 1-4 arasında puanı en yüksek takımdan başlamak üzere yapılacaktır.


Ø Puan eşitliği halinde sırasıyla;

  • Puan durumu

  • Genel gol averajı,

  • En az kart görme. (kırmızı kartlar 3 sarı kart olarak değerlendirilecektir ve eşitlik durumunda kırmızı kartı olan takım alt sırada yer alacaktır) kıstasına göre sıralama belirlenecektir.

  • Kontenjan kullanımı

  • Atılan gol sayısı

  • Kura çekimi


3. ALTIN GRUP MÜSABAKALARI

  • Gruplarında 1. olan 6 takım ile en iyi 2. olan 2 takım 8 takımlık Altın Grubu oluşturacak, 8 takım; puan sıralamasına göre 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 şeklinde eşleşme ile müsabaka yapılacaktır.

  • Maçlar 35’er dakikalık iki devre halinde oynanacaktır. Çeyrek final ve yarı final maçlarında uzatma bölümü olmayıp, beraberlik halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.

  • Altın Grup çeyrek final maçlarının galibi yarı final maçlarına mağlupları 4.lük- 8.lik maçlarına geçeceklerdir.

  • Bu şekilde çeyrek final galibleri yarı final ve final maçlarına, bu maçların mağlupları ile altın grup alt klasman maçlarına geçeceklerdir.(5. lik 8. lik klasman)

  • Final maçı yine diğer tüm maçlar gibi 35 dakikalık iki devre halinde oynanacak olup maçın normal süresinin berabere sona ermesi halinde 10 dakikalık iki devreden toplam 20 dakika uzatma süresi oynanacaktır. Uzatma süresi sonunda beraberliğin bozulmaması halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.


4.GÜMÜŞ VE BRONZ GRUP MÜSABAKALARI

Gümüş Grup: Altın gruba dahil olamayan gruplarını 2. bitirmiş 4 adet takım ve puan durumuna göre gruplarını 3. Bitirmiş en iyi 4 takım ile oluşturulacaktır.


Bronz Grup: Gümüş gruba dahil olamayan gruplarını 3. bitirmiş 2 adet takım ve gruplarını dördüncü bitirmiş 6 adet takımdan oluşturulacaktır.

  • Maçlar 35’er dakikalık iki devre halinde oynanacaktır. Her grubun çeyrek final ve yarı final maçlarında uzatma bölümü olmayıp, beraberlik halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.

  • Gümüş Grup ve Bronz Grup çeyrek final maçlarının galibi yarı final maçlarına mağlupları 4.lük- 8.lik maçlarına geçeceklerdir.

  • Bu şekilde çeyrek final galibleri yarı final ve final maçlarına, bu maçların mağlupları ile mücadele ettikleri grupların alt klasman maçlarına geçeceklerdir.(5. lik 8. lik klasman)

  • Final maçı yine diğer tüm maçlar gibi 35 dakikalık iki devre halinde oynanacak olup maçın normal süresinin berabere sona ermesi halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.

539 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page