top of page
  • Yazarın fotoğrafıSONER BICIKCI

20.04.2019 Erkek Basketbol Disiplin Kurulu Kararı

20.04.2019 tarihinde oynanan Bursa Barosu - Mersin Barosu basketbol müsabakasında Bursa Barosunun kontenjan oyuncu olarak oynattığı 10 forma numaralı oyuncunun 23.03.2019 tarihinde TB2L maçına çıkmış olduğu, Mersin Barosunun itirazı üzerine tespit edilmiştir.


Bu husus Antalya Barosu Atatürk turnuvası ve tüm turnuvalarda genel ilkelerde benimsenen, kontenjan oyuncunun “son bir yıl içerisinde profesyonel liglerde oynamamış olması” kuralına aykırılık teşkil etmektedir.


Kaldı ki; şu da belirtilmelidir ki; 2017 tarihli 11. Atatürk Kupasında oynanan Ankara Barosu Kadın Basketbol - Antalya Barosu Kadın Basketbol müsabakasında, Antalya Barosunun teamüle ve dolayısıyla kurallara aykırı olarak 2 profesyonel oyuncu oynattığı tespit edilmiş ve Antalya Barosu hükmen mağlup edilmiştir.


Bu suretle, kontenjan oyuncusunun 1 yıl içerisinde profesyonel liglerde oynamış olması,müsabaka öncesinde Mersin Barosunun bu konuda itirazi kayıt koyması nazara alınarak Bursa Barosu’nun, Mersin Barosu karşısında 20-0 hükmen mağlup sayılmasına Antalya Barosu spor komitesi tarafından karar verilmiştir.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page